DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 16.06.2012 16:18:09 

Carp Team  ‚‚ BROUČCI"

Recepty
Kapr na grilu

1 kapr nebo jiná kaprovitá ryba, 2 citrony, 2 stonky čerstvé meduňky, koření na ryby, sůl, olej

Rybu rozporcujeme. A půlky zabavíme páteřních kostí . Z boku masa nařízneme a vložíme 2-3 listky meduňky. Poté všechny porce ryby osolíme, posypeme špetkou koření na ryby pokapeme citrónem a potřeme olejem. Necháme odležet v chladničce.
Grilujeme asi 5 až 8 minut z každé strany.
Jako přílohy jsou vhodné: chléb, brambory grilované ve slupce
 
 
 
 
 
Rybí polévka

máslo 1/8, voda1,5 l, pepř celý,2 menší cibule,100 g hladké mouky, muškátový květ, zelená petrželka, hlava z kapra 1 ks, vnitřnosti kapra,  400 gkořenové zeleniny nakrájenou na tenké nudličky, sůl


Z rybí hlavy, odstraníme žábry a oči. Hlavu omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přidáme půlku cibule a kousek petržele a vaříme do měkka
Do hrnce dáme polovinu másla a osmahneme na ní zlehka zeleninu. Přidáme vnitřnosti, které jsme očistili a pokrájeli na menší kousky. Podusíme, zalijeme asi polovinou vývaru z hlavy, aby byla zelenina i s vnitřnostmi byla potopená a povaříme 10 až 15 minut. Připravíme si světlou jíšku ze zbytků másla a mouky, kterou pak zalijeme zbytkem vývaru z hlavy, rozmícháme a 15 minut vaříme.
Vývar s jíškou přecedíme k zelenině, polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme maso obrané z hlavy a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželk
u..

 

 
 
 
 
 
Kapr na černém pivě a jarní cibulce
 
4 porce kapra, sůl, mletý pepř, 1 litr tmavého piva, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 malé cibulky, snítek máty, 2 stroužky čeneku 2 lžíce citrónové šťávy, 4 brambory,  kmín, mletá sladká paprika, alobal

Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, opepříme, posypeme paprikou a rozložíme na talíř. Poté pokapeme pivem a dáme na hodinku do chladničky. Z alobalu jsi připravíme 4 kapsy do nich vložíme nakrájenou cibulku na plátky nakrájený česnek snítek maty a na plátky nakrájené brambory pak vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónem a posypeme kmínem a paprikou. Zabalíme alobal tak aby nic nevytékalo a tyto alobalové kapsy dáme péct na 25 minut do trouby na 180 stupňů. Vyndáme z trouby a servírujeme přímo zabalené na talíř. Toto
lze i připravovat na grilu( grilujeme cca 30 minut)  
 
 
 
 
 
 
 
 
Sumec na česneku a bazalce
 
 
1 kgsumčího masa (25 dkg na porci), 4 lžíce oleje, sůl, 8 stroužků česneku, 1 Porek, čerstvá bazalka, 4 lžíce hladké mouky, 1/8 másla, petrželka.

Maso osolíme a na oleji prudce opečeme. Pak přidáme nakrájený pórek, drobně sekaný česnek, bazalku a ještě s rybou opékáme. Zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a mírně podlijeme. Povaříme zcela krátce, aby se ryba nerozvařila. Povrch posypeme petrželkou. Podáváme s vařeným či opečeným bramborem.